Геращенко переконує, що у Мінську не обговорюють закон про вибори на Донбасі

Геращенко переконує, що у Мінську не обговорюють закон про вибори на Донбасі

Фото: УНІАН

Жодних виборів на території, нашпигованій зброєю та терористами, не може бути - Геращенко.

Під час переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську не виробляється текст закону про місцеві вибори на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це заявила представник України у гуманітарній підгрупі в ТКГ, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, - пише Укрінформ.

"Хто говорить, що у Мінську пишуть закони - знайте, що вони говорять неправдиву інформацію. Ніяких законів у Мінську не пишуть", - заявила Геращенко.

"Ніяких виборів не може бути без безпеки, роззброєння, участі української ЦВК, а не "Гіві" з "Моторолою" будуть на рахівниці підраховувати ці бюлетені", - підкреслила вона. Крім того, усі люди, які виїхали з окупованої території, повинні мати право проголосувати та висунути свою кандидатуру. Також має бути забезпечена участь українських ЗМІ, додала нардеп.

"Вибори мають відповідати стандартам ОБСЄ. Не таким, як уявляють собі "товарищі", які себе називають міністрами, президентами, ще кимось, а стандартам ОБСЄ. Тоді - це вибори, а не фікція", - зауважила вона.

"Ключове питання: мають бути скасовані результати так званих "виборів", які відбулися у так званих "ЛНР" і "ДНР". Там же люди назвали себе прем'єрами, міністрами і таке інше. А ким вони завтра будуть?", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, що контрольовані Російською Федерацією бойовики намагаються прив'язати звільнення українських заручників до закону про вибори на окупованій частині Донбасу та внесення змін у Конституцію України.

Про це раніше заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація