Глава мінтрансу РФ виключив погодні умови з можливих причин катастрофи Boeing 737-800

Глава мінтрансу РФ виключив погодні умови з можливих причин катастрофи Boeing 737-800

Фото: Reuters

Пошуково-рятувальну операцію на місці аварії завершено.

Глава міністерства транспорту РФ Максим Соколов повідомив, що погодні умови в Ростові-на-Дону дозволяли посадити літак. Про це Соколов заявив в ефірі російського каналу.

"Показники за видимістю і за вітром говорять про те, що аеропорт міг приймати повітряні судна і особливих проблем з цим не було", - повідомив міністр.

Соколов також повідомив, що аеродром працював в штатному режимі і погодні умови дозволяли здійснювати зліт і посадку повітряних суден. Глава мінтрансу зазначив, що екіпаж самостійно приймав різні рішення над аеродромом Ростова.

Станом на ранок 20 березня пошуково-рятувальна операція в районі аварії пасажирського "Боїнга" авіакомпанії FlyDubai завершена. Проте аеропорт все ще закритий.

"Зараз відбулось засідання правкомісії за участю федеральних і регіональних відомств. Ми звірили всі питання щодо ліквідації наслідків аварії. Колеги з МНС завершили пошуково-рятувальну роботу до 9 години ранку", - сказав Соколов, передає ТАСС.

До роботи приступили фахівці Міждержавного авіаційного комітету, їм допоможуть російські фахівці.

"Група з десяти людей почала вивчати документи, пов'язані з авіакатастрофою", – пояснили в штабі з ліквідації наслідків авіакатастрофи.

Крім того на місце аварії прибули представники авіакомпанії Flydubai, які зайнялися вивченням матеріалів, пов'язаних з катастрофою.

Глава МНС Леонід Бєляєв повідомив, що на неділю заплановано надання допомоги Слідчому комітету, МАК, міжнародній страховій компанії, представникам компанії виробника літака і ще ряд заходів.

"Проведення заходів щодо вивчення частин літака з метою визначення причин аварії, проведення заходів впізнання тіл загиблих, збору ДНК, робота з родичами загиблих. Сплановано продовження роботи з пасажирами скасованих рейсів", - пояснив Бєляєв.

Нагадаємо, що в ніч на суботу у російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boeing 737-800, на борту якого було 62 людини - 55 пасажирів, у тому числі чотири дитини, а також сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів смертельного Воеіng було вісім українців (в тому числі 5-річна дитина).

За попередніми версіями ймовірною причиною катастрофи називали і погані метеоумови. При цьому, в російському Мінтрансі, крім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

Тим часом, в Ростов вже прибуло близько 600 осіб – родичів загиблих в авіакатастрофі.

Джерела в оперативному штабі з ліквідації наслідків аварії заявляють, що родичам загиблих буде виплачено компенсацію. Зараз вирішується питання про її розмір.

Слід зауважити, що родичі вісьмох загиблих в авіакатастрофі в Ростові українців зв'язалися з консульством нашої країни в цьому місті. Всі вони живуть на Донбасі чи є уродженцями Луганщини і Донеччини.

В літаку були в основному молоді люди у віці до 35 років. Найстаршій загиблої українці було 68.

Родичі вісьмох загиблих в авіакатастрофі українців зв'язалися з українськими консулами у Ростові

Родичі вісьмох загиблих в авіакатастрофі українців зв'язалися з українськими консулами у Ростові

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація