Глава ЄК поїде до Росії, щоб "добитися зближення" в економічних питаннях

Глава ЄК поїде до Росії, щоб "добитися зближення" в економічних питаннях

Фото: Getty Images

Однак, це не означає зняття чи послаблення санкцій для Москви

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пояснив мету свого вже скандального майбутнього візиту до Росії, пише "DW".

За словами Юнкера, його візит до Росії, який заплановано на червень, варто трактувати як поїзду "не до Москви, а на економічний форум".

При цьому, очільник Єврокомісії наголосив, що попри продовження Євросоюзом санкцій проти Росії, все ж "важливо принаймні в економічних питаннях добитися зближення з Росією", - сказав Юнкер.

Однак і візит його до РФ не означає "пом'якшення європейських позицій".

Нагадаємо, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір відвідати Петербурзький економічний форум, на якому зустрінеться з Володимиром Путіним. Пєсков також додав, що в РФ вже готуються до візиту глави Єврокомісії.

При цьому візит Юнкера в Росію вже викликав невдоволення низки країн. Представники низки західних країн вважають, що візит може зміцнити позиції Путіна перед ухваленням ЄС рішення про подовження санкцій. Йдеться про США, Великобританію, деякі держави Балтії та Центральної Європи. Так, за словами глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса, "зустріч заради зустрічі як такої не несе в собі жодної доданої вартості для відносин між Росією і ЄС". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація