Глава Європарламенту Шульц не буде змагатися з Меркель за пост канцлера Німеччини

Глава Європарламенту Шульц не буде змагатися з Меркель за пост канцлера Німеччини

Фото: Reuters

У ЗМІ повідомляли про його намір балотуватися на посаду канцлера.

Очільник Європейського парламенту Мартін Шульц не збирається балотуватися 2017 року на посаду канцлера Німеччини.

Чутки про намір Шульца змагатися з Ангелою Меркель за пост канцлера спростував його офіційний представник, назвавши це "повною маячнею". Про це повідомляє Deutsche Welle.

Додамо, що раніше видання Frankfurter Allgemeine Zeitung поширило інформацію про те, що Шульц претендує на пост глави МЗС та на посаду канцлера країни.

За даними видання, голова СДПН Зігмар Габріель нібито мав намір запропонувати Шульцу очолити зовнішньополітичне відомство після того, як його залишить нинішній очільник Франк-Вальтер Штайнмаєр. Однак, Шульца начебто більше цікавила посада канцлера.

Як повідомлялося раніше, на посаду канцлера Німеччини також претендує нинішній очільник країни Ангела Меркель. Це буде вчетверте, коли вона балотуватиметься на пост канцлера.

Зазначимо, що вибори в парламент Німеччини відбудуться у вересні 2017 року. На них будуть обиратися 630 депутатів бундестагу і федеральний канцлер країни.

Також канцлер Ангела Меркель офіційно запропонувала кандидатуру глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра на посаду президента ФРН від правлячої коаліції. Нагадаємо, наразі президентом Німеччини є Йоахі́м Ґаук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація