Главою передвиборчого штабу Трампа зацікавилось НАБУ

Главою передвиборчого штабу Трампа зацікавилось НАБУ

Фото: Getty Images

Ім'я Пола Манафорта є у списку так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Ім'я екс-консультанта Віктора Януковича, а нині голови предвиборчого штату кандидата в президенти США Дональда Трампа Пола Манафорта є у списку так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, яку за заявою Віктора Трепака розслідують детективи Національного антикорупційного бюро України. НАБУ підтвердило цю інформацію Українській правді

"Відповідно до списків, на витрати, пов'язані з даною особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад 12,7 млн доларів США", – повідомила прес-служба Антикорупційного бюро.

Останній запис в так званій "амбарній книзі" партії Віктора Януковича стосовно Манафорта датується 5 жовтня 2012 року. Водночас зазначається, що прізвище у списку "чорної бухгалтерії" не означає, що екс-консультант справді отримав ці гроші.

"Наголошуємо, що наявність прізвища Манафорта у "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів значаться підписи інших осіб. Досудове розслідування у даному провадженні триває", – наголосили в НАБУ.

Своєю чергою, Манафорт заперечує факт отримання будь-яких грошових виплат.

Зазначимо, ім'я Манафорта 22 рази фігурує в так званій "чорній касі", у якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за 5 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що також радник Трампа має ділові зв'язки з Росією. Радник кандидата у президенти США Дональда Трампа у справах закордонної політики Картер Пейдж критикує санкції усіх країн проти Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація