Голландію лякають новим фейковим відео з погрозами від "Азову"

Голландію лякають новим фейковим відео з погрозами від "Азову"

Голландію лякають новим фейковим відео з погрозами від "Азову"

Люди у балаклавах та страйкбольними автоматами погрожують терактами.

В Мережі з‘явилося вже друге відео, на якому начебто бійці "Азову" погрожують терактами мешканцям Нідерландів.

Ролик, зокрема, опублікував блог GeenStijl, який є одним з ключових інформаційних ресурсів кампанії проти асоціації України та ЄС, передає Європейська правда.

Відео спочатку було розміщено на каналі в Youtube, створеному два дні тому і на якому є лише одне відео.

На відео чоловіки у камуфляжній формі та балаклавах стоять на прапорі Нідерландів та на тлі прапору з емблемою "Ідея нації" і погрожують мешканцям Амстердама терактами у разі негативного голосування на референдумі щодо Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

В полку "Азов" заявили, що відео не має нічого спільного з військовим формуванням і зауважили, що фейкові "бійці" на ролику тримають автомати для страйкболу.

Нагадаємо, попередній фейковий ролик з'явився у Мережі 18 січня. У ньому озброєні чоловіки, які представилися бійцями полку "Азов", пообіцяли "знищувати нідерландців", якщо не буде терміново ратифікована Угода про асоціацію.

Тим часом, в "Азові" вже спростували свою причетність до цього скандального відео.

"З першого погляду зрозуміло, що дані особи ніяк не можуть бути "азовцями": відсутність полкових шевронів, нестатутне взуття, нехарактерна уніформа тощо. Але, чим дане відео просто викликає сміх, – це страйкбольні автомати. Кожен, хто хоч мінімально розбирається у зброї, відразу помітить це", - говорилося в поясненні прес-служби.

Нагадаємо, що виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на 6 квітня 2016 року. Влада країни запевнила, що зацікавлена у ратифікації Угоди, тому проведе агітаційні заходи серед населення.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Акція по збору підписів вдалася завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація