Голодна планета: країни, які потерпають від нестачі їжі. Інфографіка

Голодна планета: країни, які потерпають від нестачі їжі. Інфографіка

У світі недоїдають 795 млн людей / Фото: Reuters

Загалом у світі голодають 795 млн людей.

Історія про 400 сирійців, які помирають від голоду у блокадному місті Мадая, минулого року облетіла світові ЗМІ й шокувала міжнародну спільноту. Тим часом у світі недоїдають 795 млн людей, і Сирія – не найбільш проблемна країна.

Як пише Forbes, проблема відсутності продовольства набуває куди серйозніших обертів, ніж у Сирії. Голод насувається на другу за чисельністю африканську державу Ефіопію, яка постраждала від найсильнішої за 50 років посухи, а також на найбіднішу арабську країну Ємен, розорену громадянською війною й бомбардуванням Саудівської Аравії.

Водночас, згідно з даними Global Hunger Index, Україна не вважається проблемною. Наша країна входить до групи держав із найменшим рівнем голоду. Відповідно до індексу, який складає Міжнародний дослідницький інститут продовольчої політики (МДІПП), від недоїдання в Україні страждає 1,2% населення, це трохи більше, ніж у Білорусі (0,8%) і Росії (0,7%).

Найвищий, "тривожний" рівень голоду сьогодні спостерігається в Центральноафриканській Республіці (ЦАР), Чаді, Замбії, Східному Тиморі, Сьєрра-Леоне, Гаїті, Мадагаскарі та Афганістані. Проблеми, що створили загрозу голоду в кожній із цих країн, різні – від банальної ліні до бубонної чуми. Хто найбільше в світі страждає від голоду - дивіться в нашій інфографіці.

Вісім найголодніших країн світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація