"Голос" Кремля пояснив, за яких умов РФ згодиться на поліцейську місію на Донбасі

"Голос" Кремля пояснив, за яких умов РФ згодиться на поліцейську місію на Донбасі

Фото: Reuters

У Москві також заявили, що готові до переговорів щодо цього питання

У Росії пояснили ще раз спростували інформацію, яка поширилась вчора, 1 червня, у ЗМІ про згоду Москви на введення поліцейської місії на Донбас, пише УНІАН з посиланням на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Голос" Кремля пояснив, що інформація "не відповідає дійсності".

"Ситуація дуже проста: твердження про те, що в записах розмов "нормандської четвірки" містяться якісь індекації того, що російська сторона дала згоду на розміщення якоїсь поліцейської місії ОБСЄ, не відповідають дійсності. Жодних таких індикацій немає", - сказав Пєсков, додавши, що жодних домовленостей щодо цього питання немає.

Окрім того, прес-секретар Путіна пояснив, що Кремль готовий до обговорення питання введення місії за умови врахування думки "представників Донбасу". Втім, всі розмови про місію ОБСЄ лише на умовах, що вона буде розміщуватись виключно на лінії розмежування.

"Є готовність обговорювати цю тему при тому розумінні, що прийняття будь-яких рішень без урахування позиції "представників Донбасу" не є можливим", - резюмував Пєсков.

Нагадаємо, вчора з'явилась інформація, що російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі.

Втім, вже через кілька годин у російському МЗС це спростували, заявивши, що Росія "такої згоди не давала", додавши, що в цьому випадку "багатослівність київських стратегів лише заважає справі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація