Головна захисниця прав людини Росії засудила акцію матерів Беслана

Головна захисниця прав людини Росії засудила акцію матерів Беслана

Фото: facebook.com

Москалькова вважає, що надіти футболки з написом "Путін - кат Беслана" було "недозволеною дією".

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова засудила учасниць протестної акції в Беслані, які в трагедії 1 вересня 2004 року втратили своїх близьких, пише ВВС Russian.

Жінок затримали вранці 1 вересня, коли після панахиди за загиблими вони зняли з себе верхній одяг і залишилися у футболках з написами "Путін - кат Беслана".

"Затримання їх за ознакою, що вони наділи таку майку, мабуть, неправильно. Досить у нас моральних важелів, щоб вести діалог, висловити свою позицію, суспільне відторгнення тих людей, які дають волю емоціям через такі недозволені дії щодо глави держави", - заявила Москалькова.

Нагадаємо, двом матерям, який одягли футболки з написом "Путін – кат Беслана", суд призначив штрафи за 20 тисяч рублів, ще трьох, які не змогли сплатити штрафи - по 20 годин громадських робіт. Жінки провели в поліції більше 14 годин, під час затримання деякі з них отримали травми. Вирок протестувальники планують оскаржити, а травми – зняти на експертизі. Детальніше про теракт в Беслані і акції матерів постраждалих і загиблий хедетй - читайте у блозі Дмитра Флоріна "П'ять бесланских жінок як совість Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація