Головний парламентер від сирійської опозиції пішов у відставку

Головний парламентер від сирійської опозиції пішов у відставку

Фото: Reuters

Новий представник поки не обраний.

Головний парламентер Вищого комітету з переговорів опозиції Сирії Мохаммад Аллуш має намір покинути пост на знак протесту проти провалу міжсирійських переговорів в Женеві.

Про це повідомляє РІА Новости.

Делегація опозиції Сирії поки не обирала свого нового представника замість Аллуша.

У квітні в Женеві завершився минулий раунд міжсирійських переговорів. Спецпосланцю ООН Стаффану де Містуре не вдалося за цей час вивести сторони конфлікту на прямі переговори. Вищий комітет з переоворів опозиції Сирії припинив участь у переговорному процесі, звинувативши уряд Сирії у невиконанні міжнародних рішень і порушенні режиму припинення вогню.

За словами Містури, новий раунд переговорів може бути намічений на початок липня.

У Сирії з 27 лютого діє угода про припинення вогню. Документ, зокрема, передбачає, що військові дії тривають тільки щодо терористичних організацій, визначених Радою безпеки ООН.

Протистояння президента Сирії Башара Асада і бунтівників, які вимагають його відставки, почалося в 2011 році і переросло в повномасштабну громадянську війну, в ході якої виросли терористичні організації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з лідерів ІД Абу Вахиб був убитий в іракській провінції Анбар в результаті удару з повітря очолюваної США коаліції.

Нещодавно Комітет Палати представників з іноземних справ Конгресу США прийняв дві резолюції щодо Сирії.

У першій резолюції містяться звинувачення на адресу президента Сирії Башара Асада і його союзників – Росії та Ірану – у військових злочинах проти мирного населення в Сирії. У другій резолюції йдеться, що звірства, які здійснюють бойовики ІД щодо християн, єзидів і інших етнічних і релігійних меншин, є військовими злочинами, злочинами проти людства і геноцидом.

У Сирії зруйнували російську авіабазу поблизу поселення Тіяс

У Сирії зруйнували російську авіабазу поблизу поселення Тіяс

Повʼязані теми:

Наступна публікація