Голуби миру, молитви та свічки. У Хіросімі вшанували пам'ять загиблих від ядерного бомбардування

6 серпня 1945 року американська авіація бомбардувала Хіросіму, унаслідок чого загинуло 140 тисяч людей.

Сьогодні у світі відзначається Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї - День Хіросіми. У Японії люди вшановують пам'ять загиблих у жахливій трагедії, що сталася 6 серпня 1945 року, коли вперше в історії застосували атомну зброю проти людей.

6 серпня 1945 року американська авіація бомбардувала японське місто Хіросіму, скинувши на неї уранову бомбу "Малюк". Унаслідок цього понад 140 тисяч людей загинуло. Крім того, від наслідків вибуху загинуло 237 тисяч японців.

Сьогодні у міському парку Хіросіми (Парку миру) розташований монумент, присвячений жертвам американського бомбардування. На ньому видніється напис: "Спіть спокійно, помилка не повториться".

Аби вшанувати пам'ять, люди приходять до меморіалу, моляться та запалюють свічки.

Нагадаємо, у квітні держсекретар США Джон Керрі відвідав меморіал загиблим у Хіросімі. Він поклав вінок на згадку жертв ядерного вибуху та залишив запис у гостьовій книзі.

Крім того, у травні, Барак Обама став першим президентом США, який здійснив візит до Хіросіми. Американський лідер разом із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе відвідав Меморіальний парк миру та поклав вінок з білих квітів до пам'ятника жертвам ядерного удару.

Повʼязані теми:

Наступна публікація