Гонорари ботів Кремля і ню-фото жінок. Що хакери знайшли у пошті директора холдингу LifeNews

Гонорари ботів Кремля і ню-фото жінок. Що хакери знайшли у пошті директора холдингу LifeNews

Фото Євгена Дудіна/КоммерсантЪ / Фото: КоммерсантЪ

Габрелянов давав вказівки щодо фабрикації матеріалів. 

Хакери угрупування "Анонімний інтернаціонал" зламали особисту пошту та листування у соцмережах Абрама Габрелянова - гендиректора холдингу News Media, до якого входить скандальне видання "LifeNews" 

Архів особистого листування виставили на продаж, пише The Insider. 

Як анонс хакери опублікували кілька фрагментів листування, зокрема, розцінки на оплату роботи прокремлівських коментаторів. Так, місячну роботу журналіста Олександра Проханова оцінили у 80 тисяч рублів.

Лист про гононрари коментаторів / Фото: The Insider

Також у пошті виявили листи, у яких Габрелянов підбирав собі 4-поверховий пентхаус на Лазуровому березі Франції.

Лист про пентхаус / Фото: The Insider

Серед листування гендиректора LifeNews є спілкування із племінником Юрія Ковальчука, найближчого друга президента РФ Володимира Путіна, в якому він просить прибрати з каналу на YouTube  відео про його п'яний бешкет. Примітно, що з YouTube це відео видалили, а на сайті пропагандистського медіа воно залишилося.

Листування із проханням видалити відео / Фото: The Insider

Цікаво, що, окрім робочого листування, у масиві присутні також і безліч особистих фото, в тому числі і деяких оголених жінок. Коментар з цього приводу у Facebook написала підлегла Габрелянова Анастасія Кашеварова. Із її поста виходить, що вона не сумнівається у достовірності оприлюдненого масиву даних.

У пошті Габрелянова також є листи, де добре видно, як фабрикували матеріали про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова. Зокрема, Габрелянов особисто дає вказівку, щоб зі слів спікерів випливало, що за Нємцовим стежила машина СБУ.

Листування щодо матеріалів про Нємцова / Фото: The Insider

Нагадаємо, раніше хакери  "Анонімного інтернаціоналу" зламали особисту пошту скандального журналіста і телеведучого Дмитра Кисельова. Тематика листів здебільшого пов'язана із професійною діяльністю Кисельова – проектом "Россия сегодня", також у масиві є дані про фінанси та активи росіянина, його величезну квартиру та інше. Серед листування Кисельова є обговорення тем, які стосуються України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація