Греція повернула Туреччині вертоліт вісьмох біглих турецьких військових

Греція повернула Туреччині вертоліт вісьмох біглих турецьких військових

Фото: Reuters

Самих заколотників, імовірно, пізніше повернуть Анкарі.

Греція повернула Туреччині вертоліт вісьмох біглих заколотників Sikorsky UH-60 Black Hawk, які втекли після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині. Турецьких військових, найімовірніше, пізніше повернуть Анкарі. Про це повідомляє УНІАН.

"Увечері 16 липня в Александруполісі приземлився другий турецький вертоліт із запасним екіпажем, який доставить Black Hawk назад до Туреччини на військову базу Геліболу", - йдеться в повідомленні грецького телеканалу ERT.

Зазначимо, при екстрадиції військових на батьківщину їм загрожує смертна кара. Стосовно військових оперативно буде розглянуте їхнє питання про притулок. Афіни пообіцяли застосувати відносно затриманих повстанців процедури, передбачені міжнародним правом, і взяти до уваги, що заарештованих в їх країні звинувачують у порушенні конституційної законності та спробі підірвати демократію.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей. 

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим вже заявив про те, що ситуація в державі зараз в значній мірі під контролем. У Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація