Грузія наблизилася до безвізового режиму

Грузія наблизилася до безвізового режиму

Фото: Getty Images

За надання безвізового режиму з ЄС для Грузії на засіданні проголосували 44 члени комітету, п'ятеро були проти.

Фото: Getty Images
Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ ствердно проголосував за внесення Грузії до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Про це пише "Європейська правда".

За надання безвізового режиму з ЄС для Грузії на засіданні проголосували 44 члени комітету, п'ятеро були проти. Члени комітету також підтримали рішення про переговори Грузії з Радою ЄС та комісією, які передують остаточному затвердженню Євросоюзом законодавчої пропозиції.

Нагадаємо, що раніше на засіданні заслухали доповідачку з українського питання, яка рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Про те, що безвізовий режим із ЄС може запрацювати вже у жовтні, заявляв єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Комітет Європарламенту у закордонних справах уже проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім - підтвердити Єврокомісія.

Європарламент сьогодні прийматиме рішення щодо безвізового режиму для України

Європарламент сьогодні прийматиме рішення щодо безвізового режиму для України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація