Грузія нагадала Росії про свою незалежність у відповідь на критику навчань з НАТО

Грузія нагадала Росії про свою незалежність у відповідь на критику навчань з НАТО

Фото: Getty Images

Росія побоюється, що Грузія може захотіти повернути свої території, які були окуповані після війни з РФ у 2008 році.

Влада Грузії нагадала Росії про суверенність своєї країни у відповідь на заяви Москви про те, що навчання НАТО – провокація. Відповідь Тбілісі опублікована на сайті грузинського зовнішньополітичного відомства, повідомляє Slon.ru.

"Хотіли б прямо зазначити, що Грузія – незалежна і суверенна держава, яка має право проводити будь-які навчання на своїй території. Крім того, суверенне право дозволяє Грузії самій визначати партнерів у військовій сфері та способи взаємодії з ними", – зауважили в МЗС.

Водночас Тбілісі запевнив, що навчання не спрямовані проти когось і не призведуть до дестабілізації в регіоні, як вважають у Москві.

МЗС нагадав, що аналогічні дії вже проводилися минулого року і запевнив, що посилення співпраці з НАТО – це довгострокова позиція Тбілісі.

Навчання Noble Partner 2016 розпочнуться 11 травня і триватимуть до 26 травня. Російське Міністерство закордонних справ вважає їх провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації у регіоні. Також у зовнішньополітичному відомстві РФ занепокоєні тим, що Грузія може захотіти повернути свої території, які були окуповані після війни з Росією у 2008 році.

Зазначимо, що російська влада регулярно називає нарощування активності Північноатлантичного альянсу в країнах колишнього СРСР провокаціями і звинувачує НАТО у веденні агресивної політики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація