Гутерріш став новим генсеком ООН

Гутерріш став новим генсеком ООН

Фото: Reuters

Його обрано на період з 1 січня 2017 року до 31 грудня 2021 року.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй затвердила кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Португалії Антоніу Гутерріша дев'ятим генеральним секретарем організації.

Про це затвердження Гутерріша наступним генсекретарем шляхом акламації (схвалення резолюції) оголосив голова 71-ї сесії Генасаблеї ООН Пітер Томсон, передає "УНІАН".

Гутерріш народився в 1949 році в Лісабоні. Він вивчав інженерну справу і фізику у Вищому технічному інституті, а також працював викладачем у виші. У 1974 році Гутерріш вступив до Соціалістичної партії. У 1995 році, через три роки після обрання на посаду генерального секретаря соціалістів, він став прем'єр-міністром Португалії. З червня 2005 до грудня 2015 року обіймав посаду верховного комісара ООН у справах біженців.

Його попередник Пан Гі Мун з Південної Кореї є восьмим генеральним секретарем ООН.

Нагадаємо, Порошенко провів телефонну розмову з майбутнім генсеком ООНПід час телефонної розмови з Гуттерішем Порошенко висловив переконання, що новий генсек демонструватиме принципову позицію у відстоюванні цілей та принципів Статуту ООН та зосередить свою діяльність на забезпеченні міжнародного миру та безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація