Хакери атакували техніку передвиборчого штабу Трампа - ЗМІ

Хакери атакували техніку передвиборчого штабу Трампа - ЗМІ

Фото: Reuters

Два джерела заявили Reuters, що спосіб злому комп'ютерів республіканців нагадують методи кібератаки на Демократичну партію.

Хакери атакували комп'ютери передвиборного штабу кандидата в президенти Дональда Трампа і Республіканської партії.

Про це пише Reuters.

Так, щонайменше один обліковий запис представника передвиборної кампанії Трампа був заражений вірусом в 2015 році і розсилав заражені електронні листи його колегам, розповіли агентству джерела в штабі Трампа та в сфері безпеки.

Поки неясно, чи отримали хакери доступ до самих комп'ютерів.

Для боротьби з хакерами штаб Трампа найняв фірму CrowdStrike, котра також допомагає Національному демократичному комітету, який заявив раніше, що він піддався кібератаці.

Два джерела заявили Reuters, що інструменти і спосіб злому комп'ютерів республіканців нагадують методи кібератаки на Демократичну партію.

Чотири джерела заявили Reuters про те, що інформація про спроби кібератаки проти республіканців з'являлася в урядових документах.

Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США і охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США. Ця листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Держдепартамент США відновив розгляд з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі свого особистої електронної адреси.

Ім'я Пола Манафорта знайшли у таємній бухгалтерії Партії Регіонів

Ім'я Пола Манафорта знайшли у таємній бухгалтерії Партії Регіонів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація