Хакери-прибічники ІД закликали атакувати жителів Нью-Йорка

Хакери-прибічники ІД закликали атакувати жителів Нью-Йорка

Фото: yahoo.com

Експерти вважають, що будь-якої реальної загрози публікація даних не представляє.

Група хакерів, яка пов'язана з "Ісламською державою", опублікувала в Інтернеті список декількох тисяч жителів Нью-Йорка і закликала своїх прихильників нападати на них.

Зараз поліція і ФБР намагаються знайти людей, зазначених у списку. У списку були не лише імена, але й домашні адреси жителів Нью-Йорка, а також їх адреси електронної пошти. Джерела агентства заявляють, що деякі дані були застарілими.

У списку багато співробітників урядових відомств, пов'язаних з державним департаментом та міністерством оборони США. Але є й прості жителі Нью-Йорка, які ніяк не пов'язані з державними структурами.

Експерти вважають, що будь-якої реальної загрози публікація даних не представляє. Це, швидше за все, чергова кампанія ІД по залякуванню, а імена у списку були обрані в довільному порядку.

Рівень терористичної загрози

Нагадаємо, що ЦРУ попередило Агентство внутрішньої безпеки Польщі про високу ймовірність терористичних актів у Варшаві.

Схожі сигнали були отримані з розвідувальних джерел, наближених до арабських організаціям у Західній Європі. Повідомляється, що теракти можуть здійснити одночасно в Софії, Бухаресті, Будапешті, Берліні і Варшаві під час Всесвітніх днів молоді між 27 і 31 липня.

Агентство внутрішньої безпеки Польщі запевняє, що тісно співпрацює з партнерськими спецслужбами, але через правові обмеження не розголошує подробиць.

Повʼязані теми:

Наступна публікація