Хакери заявляють про крадіжку кіберзброї, яка призначалася для шпигунства

Хакери заявляють про крадіжку кіберзброї, яка призначалася для шпигунства

Фото: Getty Images

Експерти наголошують, що заява може відповідати дійсності.

Група хакерів під назвою Shadow Brokers оголосила про отримання доступу до кіберзброї, яка використовується для кібершпіонажу, передає Meduza.

Зазначається, що викрадена інформація пов'язана з Агентством національної безпеки США. За словами хакерів, їм вдалося знайти і зламати хакерську групу Equation Group, яку пов'язують з агентством, і викрасти шкідливе ПЗ, яке використовується для кібершпіонажу.

Більшість експертів з комп'ютерної безпеки, які ознайомилися із заявою Shadow Brokers, вважають, що вона може відповідати дійсності. Наголошується, що програми схожі на ті, які три роки тому оприлюднив Едвард Сноуден.

Група хакерів, що викрали інформацію, планують продати її тому, хто запропонує найвищу ціну. За їхніми словами, в Equation Group не знають, що саме було викрадено, і розраховують, що творці кіберзброї самі візьмуть участь в аукціоні.

Своєю чергою, влада США не заявляла про можливі зломи систем Агентства національної безпеки і крадіжки кіберзброї.

Раніше у США хакери зламали платіжну систему 20 престижних банків. Програма зчитувала ім'я власника картки, номер рахунку, дату закінчення терміну карти і захисні коди. Жертвами цієї атаки стали готелі Starwood, Marriott, Hyatt та Interсontinental. 

Пентагон запрошує хакерів до співпраці

Пентагон запрошує хакерів до співпраці

Повʼязані теми:

Наступна публікація