Хакери зламали акаунт Степанової, яка свідчила про масове вживання допінгу росіянами

Хакери зламали акаунт Степанової, яка свідчила про масове вживання допінгу росіянами

Фото: Reuters

Зловмисники могли отримати доступ до інформації, яка може свідчити про місце проживання Степанової.

Хакери зламали акаунт російської спортсменки Степанової, яка надавала інформацію про масове вживання допінгу в російському спорті.

Таким чином, зловмисники могли отримати доступ до інформації, яка може свідчити про місце проживання Степанової, про це повідомили на офіційному сайті організації, пише Deutsche Welle.

Як відомо, Степанова переховується у США у місці, яке не розголошується.

В антидопінговому агентстві заявили, що зловмисники незаконно отримали пароль до профілю атлетки. Як правило, ці акаунти містять інформацію про місце проживання спортсмена. WADA одразу ж заблокувало профіль спортсменки.

Нагадаємо, Степанова та її чоловік Віктор - колишній співробітник російського антидопінгового агентства РУСАДА - були ключовими свідками німецького документального фільму, який вперше показав державні масштаби застосування допінгу в Росії.

Наразі вони живуть в США у місці, яке не розголошується.

Варто зазначити, що раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не дозволив виступати на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро під олімпійським прапором Юлії Степановій, водночас відмовився повністю дискваліфікувати російську збірну в Ріо. На думку керівників WADA, рішення МОКу послабить захист чесних атлетів і боротьбу з допінгом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація