Хіба це важливо? Путіну цікаво не хто зламав, а про що писала Клінтон у своїй пошті

Хіба це важливо? Путіну цікаво не хто зламав, а про що писала Клінтон у своїй пошті

Фото: Reuters

Президент РФ заперечує злам бази даних демократів російськими хакерами.

Президент Росії Володимир Путін спростував звинувачення щодо зламу російськими хакерами баз даних Демократичної партії США.

"Я про це нічого не знаю. Ви знаєте, стільки багато хакерів, причому вони діють настільки філігранно, настільки тонко, можуть показати в потрібному місці й у потрібний час свій "слід". Або навіть не свій "слід", а закамуфлювати свою діяльність під діяльність якихось інших хакерів з інших територій, з інших країн. Це річ, яку важко перевірити, якщо взагалі можливо її перевірити. У будь-якому випадку, на державному рівні ми такого точно не робимо", — зазначив він в інтерв'ю холдингу Bloomberg, опублікованому на президентському сайті.

Крім того, він заявив, що це зовсім неважливо, хто саме зламав базу — важливий зміст інформації, що випливла на поверхню.

"А потім, хіба це важливо, хто зламав ці якісь дані з передвиборного штабу пані Клінтон? Хіба це важливо? Важливо, що є змістом того, про що дізналася громадськість. Навколо цього повинна вестися дискусія насправді. Не потрібно відводити увагу громадськості від суті проблеми, підміняючи її якимись другорядними питаннями, пов'язаними з пошуком того, хто це зробив", — сказав Путін.

Президент Росії також заявив, що не міг собі уявити, що інформація про роботу передвиборчого штабу партії саме на Гілларі Клінтон, а не рівномірно на всіх кандидатів, стане цікавою американській громадськості.

"Так мені просто на думку на спадало, що це може бути для когось цікаво. Тому навіть з цієї точки зору ми ніяк туди офіційно не могли залізти. Для цього, розумієте, треба відчувати нерв і особливості внутрішньополітичного життя Сполучених Штатів. Не впевнений, що навіть наші фахівці в МЗС відчувають це належним чином", — пояснив президент РФ.

Путін також поділився міркуваннями щодо взаємних хакерських атак Росії, США і Китаю і спроб "великої двадцятки" упорядкувати зовнішню політику. За словами Путіна, останній краще в подібні процеси не втручатися.

"Мені здається, що краще "двадцятці" у це не втручатися, для цього є інші майданчики. "Двадцятка" все‑таки збиралася як майданчик для обговорення, перш за все, питань світової економіки (...) Для цього краще знаходити інші майданчики, інші форуми, їх досить — ООН, наприклад, Рада Безпеки", — заявив він.

Нагадаємо, наприкінці липня Гілларі Клінтон, кандидат в президенти США від демократів, звинуватила російські спецслужби у зламі комп'ютерних систем Демократичного національного комітету (DNC). Також вона додала, що кандидат від республіканців Дональд Трамп висловлював дуже неприємну готовність підтримати Путіна. Таким чином, цілком можливо, що Путін хоче бачити в Білому домі саме Трампа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація