"Хілларі добре впорається". Обама підтримав Клінтон на виборах президента США

"Хілларі добре впорається". Обама підтримав Клінтон на виборах президента США

Фото: Reuters

Суперник Клінтон на праймеріз Сандерс заявив, що збирається обговорити з нею спільну роботу проти Трампа.

Президент США Барак Обама 9 червня оголосив про підтримку Хілларі Клінтон як кандидата від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах.

"Я знаю, якою важкою може бути ця робота. Тому я знаю, що Хілларі добре з нею впорається", - заявив Обама у відеозверненні.

9 червня Обама зустрівся з суперником Клінтон на праймеріз демократичної партії, сенатором Берні Сандерсом. Після зустрічі з президентом Сандерс заявив, що збирається зустрітися з Клінтон і обговорити спільну роботу. Він також повідомив, що має намір зробити все, що в його силах, щоб не допустити обрання на пост президента США республіканця Дональда Трампа.

При цьому Сандерс не оголосив про припинення своєї кампанії і заявив про участь у праймеріз в Окрузі Колумбія на наступному тижні.

Офіційно кандидат у президенти США від Демократичної партії буде висунутий після з'їзду, який відбудеться в липні у Філадельфії. Хілларі Клінтон, за даними Associated Press, вже набрала необхідну для висунення кількість голосів делегатів.

Раніше 2 червня Клінтон заявила, що обрання президентом США республіканця Дональда Трампа викличе "свято в Кремлі". Вона висловила впевненість, що Трамп не здатний бути президентом, а його ідеї "небезпечні".

Повʼязані теми:

Наступна публікація