Хірург, який працював в ніч стрілянини в Орландо, показав свої просочені кров'ю кросівки

Хірург, який працював в ніч стрілянини в Орландо, показав свої просочені кров'ю кросівки

Фото: Colta.ru

Лікар пообіцяв носити їх до останнього пацієнта.

Хірург Регіонального медичного центру Орландо, куди вночі і рано вранці привозили жертв масової стрілянини в гей-клубі, Джошуа Корса опублікував на своїй сторінці в Facebook фото своїх кросівок, які були на ньому в ту ніч.

За його словами, ці кросівки абсолютно нові, їм менше тижня, і вони ввібрали кров 54 людей, пише Colta.

"Я не знаю, хто з них був гетеросексуалом, хто з них був геєм, хто був чорним або латиноамериканцем. Але я знаю точно, що їх привозили до нас хвиля за хвилею — тих, хто страждав, кричав та вмирав. І лікарі, медсестри, санітари, поліцейські, хлопці з швидкої здійснювали надлюдський подвиг співчуття і любові", - написав Джошуа Корса.

Лікар сказав, що він буде носити ці кросівки до свого останнього пацієнта.

"Я хочу, щоб на початку кожного робочого дня вони були перед моїми очима. Тому що 12 червня, коли найгірше в людині підняло свою потворну голову, я побачив, як з ним б'ється краще в людині. Я хочу, щоб ця ніч назавжди залишилася зі мною", - написав хірург.

Поліція зробила припущення щодо мотивів злочинця, який відкрив вогонь у гей-клубі

Поліція зробила припущення щодо мотивів злочинця, який відкрив вогонь у гей-клубі

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація