Ходорковський і Навальний не відрізняються від Путіна - Каспаров

Ходорковський і Навальний не відрізняються від Путіна - Каспаров

Каспаров вважає, що в Навальний і Ходорковський відрізняються від Путіна лише "стилістично". / Фото: AFP

Каспаров засудив висловлювання опозиціонерів про Крим.

Два найяскравіших російських опозиціонера Михайло Ходорковський і Олексій Навальний не є альтернативою Володимиру Путіну, оскільки дотримання норм і принципів міжнародного права не є для них безумовним імперативом.

Про це заявив опозиційний російський політик, екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, коментуючи висловлювання Навального і Ходорковського про Крим.

"Характерно, що і Навальний, і Ходорковський ретельно підкреслюють свою відданість європейським цінностям, однак їх позиція по Криму очевидним чином ставить хрест на європейському шляху Росії", - вважає Каспаров.

Політик упевнений, що для того, щоб вступити в "клуб європейських держав", Росія повинна дотримуватися правила цього клубу. В даному випадку найважливішим правилом є повага кордонів і територіальної цілісності сусідніх держав. Без дотримання цього правила не можна говорити не лише про інтеграцію Росії в Європу, але навіть і про елементарну нормалізації відносин із Заходом.

"Готовність Навального і Ходорковського ігнорувати міжнародне право неминуче девальвує всі їхні декларації про прихильність принципу верховенства права у російських справах. Дивно бачити, як люди, що випробували на собі всі "принади" свавілля путінського режиму, зі смиренним фаталізмом схиляють голови перед цим свавіллям, коли справа стосується зовнішньої політики Росії", - вважає Каспаров.

Опозиціонер нагадав, що Росія під час підписання Будапештського меморандуму взяла на себе зобов'язання гарантувати територіальну цілісність України. Єдиний спосіб відновити допущене порушення цих зобов'язань полягає в безумовному повернення Криму під юрисдикцію України.

"Можна провести в Криму ще хоч дюжину референдумів, це не зробить російську анексію ні на йоту легітимнішою, оскільки призначати референдуми на території України, частиною якої є Крим, має право тільки Верховна рада України", - сказав Гаррі Каспаров.

Нагадаємо, Навальний записався в "кримнашисти" і вважає українців з росіянами єдиним народом.

Російські опозиціонери не віддали би Крим Україні

Російські опозиціонери не віддали би Крим Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація