Художник Павленський разом з дітьми виїхав з Росії через звинувачення у зґвалтуванні

Художник Павленський разом з дітьми виїхав з Росії через звинувачення у зґвалтуванні

Фото: Reuters

Митець сподівається отримати політичний притулок у Франції.

Російський художник-акціоніст Петро Павленський залишив Росію та направився до Франції разом зі своєю цивільною дружиною Оксаною Шалигіною та двома дітьми. Через те, що художника звинувачують у зґвалтуванні, за кордоном пара планує просити політичного притулку. Про це повідомляє Громадське.

Наразі в РФ проводиться дослідча перевірка за статтею 132 КК РФ "насильницькі дії сексуального характеру". Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

За словами Павленського, заява до поліції була написана актрисою Анастасією Слоніною, яка на думку художника, вдаючи із себе близьку подругу, виявилась донощиком. Сам Павленський відкидає будь-які звинувачення та називає їх наклепом.

За словами адвоката Павленського Ольги Дінзе, поки невідомо, чи відкрито кримінальне провадження, оскільки під час допиту слідчі не показали заяву, тож вони не можуть знати, в чому саме їх підозрюють. Дінзе зазначає, що для звинувачення необхідно провести ряд експертиз на місці події та обстежити ушкодження, які громадянка могла завдати собі сама.

Адвокат стверджує, що на Павленського було зчинено наклеп, щоб запобігти реалізації майбутніх політичних акцій художника.

"Нашу позицію про вільні стосунки обернули в злочинне насильство проти особистості. Нас спробували зробити жертвами брудної інтриги. Актриса виявилася донощицею, і вечір проведений у нас в гостях, перетворився в заяву про насильницькі дії сексуального характеру, вчинених групою осіб, тобто мною і моєю найближчою подругою Оксаною. Щоб не годувати чиїсь фантазії, необхідно сказати, що ніякого насильства не було", - сказав Павленський.

Петро Павленський, художник-акціоніст, чиї перформенси спрямовані на критику поліцейського режиму в Росії. Одна із найвідоміших його акцій - "Фіксація", коли 2013 року Павленський прибив мошонку цвяхом до бруківки на Красній площі в Москві.

Нагадаємо, в Україні зустріч із Павленським, яка відбулась у Одесі, завершилася різаниною. Український блогер "Адольфич" порізав охоронця ножем, після того як дівчина пожалілась на зухвалу поведінку письменника.

У Одесі лекція художника закінчилася різаниною та смертю

У Одесі лекція художника закінчилася різаниною та смертю

Повʼязані теми:

Наступна публікація