Хвиля насильства новорічної ночі: країни Європи одна за одною визнають напади на жінок

Хвиля насильства новорічної ночі: країни Європи одна за одною визнають напади на жінок

Країни Європи одна за одною визнають ідентичні атаки сексуального характеру на жінок / Фото: Reuters

Сексуальні домагання з боку іноземців підтвердили у Німеччині, Фінляндії, Швейцарії та Австрії.

Cексуальні домагання та напади на жінок у новорічну ніч сталися у багатьох європейських містах – ці дані починають оприлюднювати офіційні та неофіційні джерела. Наймасовіші напади сталися у німецькому Кельні, але менш масштабні напади цієї ж ночі були зафіксовані ще у чотирьох містах Німеччини, пише Daily Mail.

7 січня, за повідомленням видання, з'явилась інформація про шість банд у Австрії, які нападали за таким самим сценарієм, скарги від жінок отримали і поліцейські швейцарського Цюриху.

У Німеччині, окрім Кельна напади сталися: у Гамбурзі – 39 випадків, Франкфурті – 7 випадків, Штутгарті – 3 скарги, Білефельді – 5 скарг.

Поліція Австрії воліє не розповідати подробиць сексуальних атак на жінок, аби "захистити приватне життя жертв". Проте самі жертви розповіли свої історії місцевій пресі. Так у газеті Osterreich з'явилось інтерв'ю постраждалої дівчини, на яку напали о другій ночі у Зальцбургу. Група чоловіків з криками погналась за компанією дівчат та схопила двох подруг дівчини. За її словами, нападники були іноземцями.

Мапа нападів у Німеччині / Фото: Daily Mail

"Вони намагались відбитись від чоловіків, та ті були дужі. Один схопив мою подругу і почав облизувати її обличчя", - розповіла свідок. Таких випадків, каже, було чимало.

Відомо, що після цієї ночі мала місце серія арештів мігрантів з Афганістану та Сирії. Прокурор Зальцбурга Роберт Хольцлеітнер підтвердив "численні скарги на сексуальні домагання", проте подробиць не повідомив.

Поліція Гельсінкі сьогодні підтвердила, що масовий напад на жінок готувався і у фінській столиці у новорічну ніч. Правоохоронці зуміли попередити масові атаки, проте три скарги на насильство до поліції надійшли.

Нагадаємо, у центрі німецького міста Кельн у новорічну ніч невідомі влаштували масові сексуальні домагання і пограбування сотні жінок. Постраждалі розповіли, що нападники забирали у них сумки, мобільні телефони та гаманці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто закликала до якнайшвидшого розслідування справи. Німецька поліція підозрює 16 чоловіків північноафриканського походження в причетності до масових нападів. Правоохоронці кажуть, що всі нападники - "вихідці з Північної Африки та Близького Сходу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація