ІД взяла на себе відповідальність за різанину в університеті Огайо

ІД взяла на себе відповідальність за різанину в університеті Огайо

Зловмиснику було близько 20 років, і він народився в Сомалі.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад в державному університеті штату Огайо, США.

Про це повідомляє Reuters.

Інформагентство бойовиків Amaq, за даними Reuters, опублікувало фотографію нападника Абдула Разака Алі Артана. У підписі до світлини він названий солдатом ІД. "Брат Абдул Разак Алі Артан, прийми його Бог, який скоїв напад в Огайо, студент третього курсу університету", — йдеться у коментарі до фото.

Вранці 28 листопада на території університету штату Огайон Артан на автомобілі врізався в групу студентів, після чого вийшов і почав наносити ним удари ножем. Постраждали 11 осіб. Нападника застрелив співробітник служби безпеки вишу.

Пізніше стало відомо, що зловмисникові було близько 20 років, він народився в Сомалі і вчився в цьому ж навчальному закладі. У соцмережах він висловлював невдоволення нападками на мусульман, а в місцевій студентській газеті розповідав, що намагався знайти в кампусі місце, де міг би спокійно помолитися під відкритим небом, але побоювався робити це через те, як ЗМІ зображують мусульман.

У розпал навчального дня невідомий із ножем кинувся на студентів американського університету

У розпал навчального дня невідомий із ножем кинувся на студентів американського університету

Раніше повідомлялося, що щонайменше п'ятеро учнів старших класів отримали ножові поранення різного ступеня тяжкості в результаті інциденту, що стався в школі в американському штаті Юта.

Всі постраждалі – хлопці. Кожен з них отримав по одному ножовому удару, деякі зараз перебувають у важкому стані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація