ІДІЛ випустила відео, на якому нібито готуються стратити "британських шпигунів", а Кемерона називають "ідіотом"

ІДІЛ випустила відео, на якому нібито готуються стратити "британських шпигунів", а Кемерона називають "ідіотом"

Бойовик на відео каже, що "страта" є посланням прем'єру Великобританії Девіду Кемерону / Фото: скриншот з відео

На відео бойовик звертається до прем'єра Великобританії і пророкує його країні встановлення шаріату.

Бойовики"Ісламського держави" випустили нове відео, на якому зображена сцена нібито підготовки до страти групи осіб, обвинувачених у співпраці з британськими спецслужбами, повідомляє британська газета The Independent.

Десятихвилинне відео зображає нібито п'ятьох катів у камуфляжі, масках і з пістолетами, перед якими стоять на колінах п'ятьох людей у помаранчевих комбінезонах. Їх звинувачують у шпигунстві на користь Великобританії.

При цьому один з бойовиків в масці, який розмовляє з британським акцентом, час від часу вказуючи в камеру пістолетом, пояснює, що жертви були "кинуті" британським урядом, а їх кара стане посланням прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону. Останнього бойовик називає "ідіотом" і "рабом Білого дому". Також, звертаючись до "народу Британії", терорист каже, що одного разу "вторгнеться у ваші землі, де буде шаріат".

Після закінчення промови один з "катів" підносить пістолет до голови одного з тих, що стоять на колінах людей у помаранчевих комбінезонах і нібито стріляє, але далі чути тільки звук пострілу на тлі набору кадрів бомбардувань.

Після чого на відео з'являється дитина одягнений як бойовик хлопчик років семи і, також з британським акцентом, вимовляє: "Ми вб'ємо кафірів (невіруючих - ред.) он там".

The Independent підкреслює, що справжність відео неможливо встановити за допомогою незалежних джерел, однак, очевидно, воно було випущено медіапідрозділом ІД, що базується в Рацці.

Аналітики, що спеціалізуються на Близькому Сході, відзначають збільшення кількості пропагандистських роликів ИГИЛ після значних втрат, яких вони зазнали після атаки США і їх союзників по позиціях бойовиків в іракському місті Рамаді.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація