Іракські війська звільнили 350 осіб із в'язниці "ІД" у Фаллуджі

Іракські війська звільнили 350 осіб із в'язниці "ІД" у Фаллуджі

Фото: Reuters

Місто майже повністю перейшло під контроль урядових сил.

Іракські війська звільнили 350 осіб із в'язниці бойовиків "Ісламської держави" у Фаллуджі.

Лікарі кажуть, що в'язні страждали від нестачі їжі і води, повідомляє ВВС.

Сили безпеки Іраку зайняли майже все місто, але терористи продовжують чинити опір. Зокрема, минулої ночі двоє смертників підірвали автомобілі у Фаллуджі. Внаслідок терактів загинули кілька людей, але точна кількість постраждалих невідома.

За останні кілька днів Фаллуджу покинуло близько 30 тисяч чоловік. Представники благодійних організацій попереджають, що така кількість біженців може призвести до гуманітарної катастрофи. Зараз ці люди живуть у переповнених таборах під палючим сонцем.

Фаллуджа перебувала під контролем "ІД" протягом двох років. Цей населений пункт став першим великим містом в Іраку, який перейшов під контроль бойовиків "Ісламської держави" в 2014 році. Іракські війська разом з шиїтським ополченням почали операцію по звільненню міста у травні 2016 року.

Раніше офіційний представник Пентагону Пітер Кук заявив, що бойовики "Ісламської держави" втратили 45 відсотків захоплених територій в Іраку, і від 16 до 20 відсотків у Сирії. За його словами, до цього призвели успішні дії антиджихадистської коаліції під проводом США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація