Іран запропонував Асаду політичний притулок - ЗМІ

Іран запропонував Асаду політичний притулок - ЗМІ

Фото: Reuters

Сирійському лідеру запропонували забрати із собою родину.

Іран запропонував президенту Сирії Башару аль-Асаду та його родині політичний притулок, звідки він би міг здійснювати командування військовою кампанією.

Про це повідомляє видання i24news з посиланням на ліванське агентство al-Mayadeen .

Зокрема, міністр розвідки Ірану Махмуд Алаві зазначив, що високопоставлений іранський генерал зробив Асаду таку пропозицію, однак той відмовився.

За словами Алаві, сирійський лідер заявив, що його "сім'я як і решта сирійських сімей залишиться у Дамаску".

Видання не інформує, коли було зроблено відповідну пропозицію сирійському президенту.

Своєю чергою, країни, які входять до коаліції під проводом США в Сирії, вважають, що в Асада немає політичного майбутнього в Сирії. Натомість Росія ж вважає режим Асада єдиною легітимною владою в Сирії.

Нагадаємо, що Виборча комісія Сирії оголосила про перемогу партії Баас (Партії арабського соціалістичного відродження – ред.) на парламентських виборах, які відбулися 13 квітня в підконтрольних уряду областях країни. Всі 200 кандидатів від єдиного списку, складеного партією Баас і її союзниками, пройшли в парламент. Загальна чисельність депутатів складає 250 осіб. Таким чином, Асад знову забезпечив собі повну підтримку парламенту. Опозиція закликала бойкотувати ці вибори. В ООН також не хочуть визнавати їх результати і розраховують на переобрання парламенту і президента Сирії протягом найближчих 18 місяців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація