Іракські військові заявили про повне звільнення Фаллуджі від бойовиків "ІД"

Битва за місто завершена.

Іракські військові заявили про повне звільнення міста Фаллуджа від бойовиків "Ісламської держави".

Урядові сили взяли під контроль останній район, де перебували терористи, повідомляє Голос Америки.

Генерал-лейтенант Абдул Вахаб аль-Саїді, який командував операцією, заявив, що в неділю Фаллуджа була повністю звільнена після того, як іракські сили безпеки вибили бойовиків з передмістя Джулан – це останній район міста, який залишався під контролем "ІД".

Руйнування у місті дуже сильні.

Іракські військові за підтримки авіації проамериканської коаліції та шиїтських ополченців чотири тижні билися за місто з екстремістами. Наразі невідомо, скільки військових та бойовиків загинуло, але генерал аль-Саїді заявив про 1800 загиблих ісламістів.

Фаллуджа перебувала під контролем "ІД" протягом двох років. Цей населений пункт став першим великим містом в Іраку, який перейшов під контроль бойовиків "Ісламської держави" в 2014 році. Іракські війська разом з шиїтським ополченням почали операцію по звільненню міста у травні 2016 року.

Раніше офіційний представник Пентагону Пітер Кук заявив, що бойовики "Ісламської держави" втратили 45 відсотків захоплених територій в Іраку, і від 16 до 20 відсотків у Сирії. За його словами, до цього призвели успішні дії антиджихадистської коаліції під проводом США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація