Ісламісти зважилися на штурм міста в Тунісі: десятки загиблих і поранених

Напад стався сьогодні поблизу курортного міста Джерба.

У зв'язку з нападом ісламістських бойовиків на туніське місто Бен Гурдан, що поблизу лівійського кордону, загинули щонайменше 50 осіб. Про це повідомляє видання Reuters.

Місто, яке розташоване на кордоні з Лівією було атаковане бойовиками сьогодні, 7 березня, в результаті нападу були вбиті поліцейські і мирні жителі.

Влада оточила курортну зону і пляжі міста Джерба, яке розташоване поруч з місцем події. Там було введено комендантську годину, а кордон Лівії і Бен Гурдан був закритий для перетину.

Фото: Google Maps

Наразі невідомо, як бойовики перетнули кордон, але уряд Тунісу побоюється і готується до "переливу" військових і бойовиків з Лівії, де нещодавно ісламські терористи отримали землю.

Як повідомляє видання, з 2011 року, Туніс бореться з ісламістськими військовими у себе і за кордоном. Саме тому, в минулому році, бойовики навчені в Лівії скоїли два напади в Тунісі.

Тоді, солдатам вдалося вбити 33 бойовиків і затримати ще шість. Щонайменше сім мирних жителів і десять солдатів було вбито під час нападу.

Нагадаємо, 26 червня 2015 року, щонайменше 27 осіб було вбито в результаті нападу на туристичний готель на пляжі туніського курорту Сус. Атаку здійснили двоє бойовиків, один із них знищений, другий утік. Очевидці також повідомляли про вибух. Крім того, була стрілянина на готельному пляжі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація