"Ісламська Держава" назвала Папу Франциска своїм "ворогом номер один"

"Ісламська Держава" назвала Папу Франциска своїм "ворогом номер один"

Фото: Reuters

Терористичну групу обурює підтримка понтифіком ЛГБТ й намагання установити діалог з мусульманами.

Радикальні ісламісти з невизнаної терористичної "Ісламської Держави" заявили, що вважають голову Римо-католицької церкви своїм найголовнішим ворогом.

79-річного Папу Франциска прибічники "ІД", зокрема, звинувачують у захисті прав ЛГБТ, що, за їхніми словами, є аморальним, повідомляє The Daily Express.

Про це вони висловилися в своїй статті під назвою "Словами ворога".

Крім того, ісламісти критикують понтифіка за намагання встановити діалог із помірними мусульманами, в тому числі з Ахмедом Ат-Таїбом, єгипетським імамом.

Раніше "ІД" опублікувала відео "останньої битви з хрестоносцями", в якому вони натякають на свої плани вбити Папу.

У ньому зображено танки, що наближаються до постапокаліптичного Риму, в той час як голос за кадром оголошує захоплення міста бойовиками "ІД", винищення всіх хрестоносців та перетворення місцевих жінок на рабинь.

Натомість представник Ватикану повідомив, що Папа "не боїться". Також у Ватикані додали, що понтифік "знає все про загрозу від ІД, але він не хоче втрачати зв'язок із людьми". 

Так, у грудні минулого року голова Римо-католицької церкви відмовився одягти бронежилет під час своєї промови на честь Різдва попри загрозу бути вбитим терористами "ІД".

Наразі він продовжує свої візити, зокрема, у серпні Папа Франциск відвідав колишніх повій у римському центрі біженців

Повʼязані теми:

Наступна публікація