"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину у гей-клубі в Орландо

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину у гей-клубі в Орландо

Фото: Reuters

Внаслідок стрілянини загинули 53 людини.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Відповідна заява оприлюднило інформаційне агентство бойовиків AMAQ, передає Reuters.

У той же час CNN повідомляє, що нападник Омар Матін був відомий Федеральному бюро розслідувань як симпатик "ІДІЛ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі".

12 червня вночів американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовують вечірки ЛГБТ-спільноти, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. Його батьки – вихідці з Афганістану. Американські спецслужби перевіряють можливі зв'язки підозрюваного із радикальними ісламістськими угрупуваннями.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. За даними американських ЗМІ, стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація