"Ісламська держава" заявила про загибель відомого рудобородого бойовика аш-Шишані

"Ісламська держава" заявила про загибель відомого рудобородого бойовика аш-Шишані

Терористи обіцяють розпочати новий наступ на його честь.

Загинув один з найбільш відомих ватажків "Ісламської держави" Абу Умар аш-Шишані.

Про це повідомило новинне агентство бойовиків Amaq, передає Reuters.

Інформаційний рупор терористів заявив, що аш-Шишані був убитий у бою в іракському місті Шіргат на південь від захопленого бойовиками Мосула.

Прихильники ІДІЛ у соцмережах обмінюються співчуттями і публікують фото рудобородого бойовика і обіцяють розпочати новий наступ на його честь.

Представники Пентагону заявили, що вони знають про повідомлення бойовиків, але наразі не можуть підтвердити або спростувати його.

Представники американського Міноборони та медіа неодноразово заявляли про смерть Аш-Шишані. У березні цього року Пентагон заявив, що бойовик був убитий унаслідок авіаудару США у Сирії. Але зараз "Ісламська держава" вперше підтвердила його смерть.

Справжнє ім'я Абу Умара аш-Шишані - Тархан Батирашвілі. Він народився в січні 1986 року в селищі Биркиані в Панкиській ущелині у Грузії, брав участь у російсько-грузинському військовому зіткненні в Південній Осетії в 2008 році. Восени 2010 року він був засуджений за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї; у в'язниці став прихильником радикального ісламу. 

Шишані займав кілька ключових посад у керівництві так званої "Ісламської держави", в тому числі посаду "військового міністра". Шишані був включений в список розшукуваних лідерів США ІД, за інформацію, що веде до його затримання, була призначена нагорода в 5 млн доларів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація