"Ісламська держава" звільнила сотні заручників

"Ісламська держава" звільнила сотні заручників

Фото: Reuters

Частина з них втекла.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" відпустила сотні полонених та покинула колишню фортецю Манбідж, що на півночі Сирії, повідомляє DW.

Терористи звільнили сотні людей, яких взяло в заручники напередодні як "живий щит" під час відступу з Манбіджа, відбитого підтримуваними США повстанцями. Такі дії бойовиків підтвердили у "Демократичних силах Сирії" та у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини.

"Серед цивільних, виведених "ІДІЛ" із міста, були як ті, кого використали в якості "живого щита", так і багато людей, які добровільно покинули Манбідж через страх розправи", - сказав керівник Центру Рамі Абдель Рахман.

Зазначається, що частина полонених спромоглась власними зусиллями втекти від терористів.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван. Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламської держави". Окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація