Історичний момент: ЄС прийняв заявку на членство від Боснії і Герцеговини

Історичний момент: ЄС прийняв заявку на членство від Боснії і Герцеговини

Фото: Reuters

ЄК визначить, яким критеріям країні слід буде відповідати, щоб набути повноцінного членства.

Євросоюз прийняв від Боснії і Герцеговини заявку на членство: тепер Європейська Комісія визначить, чи відповідає ця країна критеріям, щоб отримати статус держави-кандидата на членство, а цей процес займе близько року.

Про це повідомляє DW.

Крім того, ЄК визначить, яким критеріям країні слід буде відповідати, щоб набути повноцінного членства: буде оцінено економіку країни, дотримання прав людини і принципів верховенства права, а також інших зобов'язань, які беруть на себе країни-члени.

Прем'єр-міністр Боснії і Герцеговини Деніс Звіздіч заявив, що прийняття Євросоюзом заявки його країни стало "історичним моментом для європейського шляху і європейського майбутнього" Боснії і Герцеговини. "Це справді одна з найкращих новин для Боснії і Герцеговини, особливо для молодих людей", - сказав він.

Боснія і Герцеговина подала заявку на членство в ЄС у лютому 2016 року. Тоді Сербська автономія у складі країни відмовилась виконувати основні умови Брюсселя. Внаслідок тиску з боку ЄС у липні 2016 року Сербська автономія погодилась на умови ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація