Історичний візит. Держсекретар США вперше відвідав Хіросіму

Керрі поклав вінок в пам'ять жертв ядерного вибуху та залишив запис у гостьовій книзі.

У понеділок, 11 квітня, Джон Керрі став першим державним секретарем, який відвідав меморіальний комплекс в Хіросімі. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Російську службу ВВС.

Керрі поклав вінок на згадку жертв ядерного вибуху та залишив запис у гостьовій книзі. Фотографію запису він розмістив у своєму Twitter. Там же держсекретар США написав, що дуже пишається своїм візитом.

Керрі не приносив вибачення за дії своєї країни у 1945 році. Він зазначив, що його візит стосується нинішніх стосунків США з Японією, які, за його словами, є дружніми.

Зазначимо, меморіальний комплекс в Хіросімі Керрі відвідав в рамках саміту міністрів закордонних справ "Великої сімки". Можливо, під час саміту глав держав "Великої сімки" в травні Хіросіму відвідає і президент США Барак Обама, однак остаточне рішення ще не прийнято.

Нагадаємо, 6 серпня 1945 року на Хіросіму впала атомна бомба. Це стало першим в історії випадком бойового застосування атомної зброї. Близько 130 тисяч людей загинули, а ще понад 100 тисяч померли в перші півроку після бомбардування. Наразі в Хіросімі проживає трохи більше мільйона людей.

Держсекретар США незабаром побуває в Україні. Його візит анонсував Петро Порошенко. Візит Керрі сприятиме "подальшому розвитку стратегічного партнерства між Україною і США".

Повʼязані теми:

Наступна публікація