Історичний візит на Кубу: Обама під дощем гуляв у Гавані

Американський президент зустрівся з співробітниками посольства США в Гавані.

Літак президента США Барака Обами приземлився в Гавані в неділю, 20 березня.

Обама привітав жителів Острова Свободи на місцевому жаргоні. "¿Que bolá Cuba?", — написав він у Twitter, зазначивши, що він чекає зустрічі з кубинським народом.

Обама спочатку зустрівся з співробітниками посольства США в Гавані.

Потім Обама разом з дружиною Мішель і дочками Малією і Сашею прогулявся по Старій Гавані — історичному центру міста.

Наголошується, що в цей час йшов дощ. Після прогулянки президент і його сім'я вирушили в гаванський кафедральний собор, де в Обами запланована бесіда з архієпископом Куби Хайме Ортегою.

Переговори американського лідера з його кубинським колегою Раулем Кастро заплановані на понеділок, 21 березня. Як повідомлялося, з лідером кубинської революції Фіделем Кастро президент США зустрічатися не планує. Барак Обама вирушив з історичним візитом на Кубу в неділю, 20 березня. У поїздці президента супроводжують дружина Мішель, дочки Малія і Саша, а також теща — мати дружини Меріан Робінсон. Також до складу делегації входять лідер демократичної меншості в палаті представників Ненсі Пелосі, сенатори Патрік Ліхі, Дік Дурбін і Джефф Флейк.

Значення цієї поїздки важко переоцінити, так як ще півтора роки тому сама ідея про те, що нога президента США може ступити на кубинську землю, здавалася абсолютно нездійсненною.

Нагадаємо, що в липні минулого року Вашингтон і Гавана домовилися про відновлення дипломатичних відносин, які були заморожені в 1961 році. Раніше США пом'якшили санкції щодо Куби, зокрема, скасувавши деякі обмеження на поїздки американців на острів і розширивши доступ кубинців до фінансових інститутів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація