Історичний візит. Обама першим з американських президентів відвідав Хіросіму

Під час заходів глава Сполучених штатів обійняв чоловіка, який вижив після ядерної атаки. 

Президент США Барак Обама сьогодні, 27 травня, відвідав японське місто Хіросіма, яке зазнало ядерного бомбардування у 1945 році.

Американський лідер разом із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе відвідав Меморіальний парк миру та поклав вінок з білих квітів до пам'ятника жертвам ядерного удару.

Обама став першим американським президентом, який відвідав місто.

"71 рік тому смерть впала з неба, і світ змінився. Людство продемонструвало, що має засоби, аби знищити себе", - наводить його цитату AFP.

Також під час свого візиту Обама спілкувався із звичайними людьми, тримав на руках малюка та обійнявся із японцем, який вижив після ядерного бомбардування.

Як відомо, американські ВПС скинули атомні бомби "Малюк" і "Товстун" на міста Хіросіма та Нагасакі в західній частині Японії 6 і 9 серпня 1945 року за кілька місяців після капітуляції гітлерівської Німеччини та її союзників. Японія, яка відмовилася вийти з війни, після скидання ядерної бомби визнала капітуляцію 15 серпня. В результаті ядерної атаки на Хіросіму загинуло, за різними даними, від 140 до 200 тисяч осіб.  

Вперше в історії американський президент прибуде в Хіросіму

Вперше в історії американський президент прибуде в Хіросіму

Повʼязані теми:

Наступна публікація