Італія протягом доби пережила 300 невеликих поштовхів та кілька сильних землетрусів

Італія протягом доби пережила 300 невеликих поштовхів та кілька сильних землетрусів

Фото: Reuters

Найсильніший сягнув позначки 5,9 балів за шкалою Ріхтера.

Італія тремтить майже добу – відбулось 300 невеликих поштовхів та 4 сильних землетруси від 4,5 балів, передає кореспондент ТСН.

Найсильніший поштовх сягнув позначки 5,9 за шкалою Ріхтера. Епіцентр лиха припав на регіон Марке, проте зі вчорашнього вечора і в Римі, і в Неаполі, і у Перуджії люди відчували підземні поштовхи.

МНСники повідомляють, про чотирьох поранених, усі вони наразі у шпиталі. Відомо, що помер один чоловік – у нього через шок стало серце.

Між тим поштовхи не припиняються. Містечко Уссіта зруйноване, в інших завали. Через негоду робота рятувальників ускладнюється – обірвані лінії електропередач. За інформацією на цю мить, під завалами людей немає.

Італійський Кабмін сьогодні виділив 40 мільйонів євро на ліквідацію наслідків стихії. Очікується, що до зони лиха приїде і прем'єр Маттео Ренці.

Минулу ніч тисячі осіб провели на вулицях, спали в автомобілях чи у наметових таборах, цієї ночі людей оселять у готелях у небезпечних регіонах - таке рішення очільника МНС.

"Відчуття після цього землетрусу страшні. Я вже переживав один раніше, але він не налякав мене так, як цей. Цього разу поштовхи відчувалися всю ніч. Кожних чотири-п'ять хвилин - то слабші, то сильніші", - розповів місцевий мешканець.

Попередній руйнівний землетрус у центрі країни стався два місяці тому, 24 серпня у регіоні Ріеті. Від поштовхів силою у 6 балів і більше загинули три сотні людей, тисячі лишилися безхатченками.

Кореспондент ТСН Катерина Нестеренко

Італію знову сколихнув потужний землетрус

Італію знову сколихнув потужний землетрус

Повʼязані теми:

Наступна публікація