Італійська преса винуватить владу в загибелі людей у накритому лавиною готелі

Італійська преса винуватить владу в загибелі людей у накритому лавиною готелі

Фото: Reuters

Допомога не була вчасною, вважають журналісти.

Трьох людей вже дістали з-під снігу, що завалив чотиризірковий готель у центральній Італії. Доля ще кількох десятків залишається невідомою, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Рятувальники, що цілу ніч проривалися до заваленого лавиною спа-готелю Рігопьяно, побачили потрощені меблі та завалені виходи. Натомість із одним з туристів, які перебували в готелі, рятувальники переписувалися протягом ночі, обіцяючи порятунок. Першого з урятованих виводять на вулицю вже на ранок, він ледве тримається на ногах, бо півдоби провів у темряві та холоді. Серед туристів були й діти. За попередньою інформацією, частина з них уже значиться серед загиблих. Точну кількість жертв лавини поки що не називають.

Страшна лавина в Італії: українців в накритому лавиною готелі немає

Страшна лавина в Італії: українців в накритому лавиною готелі немає

Сама споруда готелю майже повністю зруйнована, її рештки можуть завалитися будь-якої миті. Ознак життя більше рятувальники не помічали жодних. Тих, кого зараз називають зниклими безвісти, налічується 30 – це гості і працівники готелю. Лавина зійшла на нього через 5-бальний землетрус, який відчули напередодні по всій центральній Італії. Як наслідок, тисячі родин в регіоні залишилися без струму, кілька селищ узагалі відрізало від світу.

Місцева преса звинувачує владу в недбалості, бо перший дзвінок з-під готелю Рігопьян від власника ресторану, що там відпочивав, і, на власне щастя, вийшов до машини, коли сніг обвалився усім на голови, надійшов ще о пів на шосту вечора напередодні. Однак планувати рятувальну операцію почали вже після восьмої. До того, твердить співробітник вцілілого ресторатора, в офісі міського голови казали, що з готелем є зв'язок і там усе гаразд.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація