Італію сколихнув потужний землетрус

Магнітуда підземних поштовхів досягла 6,6 бала. 

У неділю, 30 жовтня, підземні поштовхи магнітудою 6,6 балів сколихнули центральну частину Італії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням Геологічну службу США. Раніше американські сейсмологи оцінили силу поштовхів у 7,1 бала.  

Своєю чергою, Deutsche Welle із посиланням на інформацію Німецького центру дослідження землі імені Гельмгольца повідомляє, що магнітуда землетрусу склала 6,5 балів.

Поштовхи почалися близько 8:40 за київським часом. Епіцентр землетрусу зосереджений на глибині 10 кілометрів у 68 кілометрах на південний схід від Перуджі та в 132 кілометрах на північний схід від Риму. У деяких населених пунктах повідомляють про руйнування будівель.

Найбільших руйнувань зазнало містечко Норчія, зокрема, пошкоджено кілька історичних споруд, серед яких історична базиліка Святого Бенедикта.

Наразі інформації про постраждалих немає.

Фото: Геологічна служба США

Нагадаємо, 26 жовтня, в центральній італійській області Марке з інтервалом приблизно дві години сталися два сильні підземні поштовхи, магнітудою 5,4 і 5,9, і кілька більш слабких афтершоків. Коливання земної кори виразно відчувалися і в центрі Риму. Землетрус відчувався в центральних регіонах країни — Перуджі, Анконі, Фабріано, Пезаро та Римі. 

Раніше руйнівний землетрус у центрі країни стався 24 серпня у регіоні Ріеті. Від поштовхів силою у 6 балів і більше загинули три сотні людей, тисячі лишилися безхатченками. Італійський уряд оцінив збитки у 4 мільярди євро. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація