Ізраїль починає будувати підземну загорожу навколо сектору Газа

Ізраїль починає будувати підземну загорожу навколо сектору Газа

Фото: Reuters

Подібне рішення було прийняте, щоб припинити будівництво тунелів бойовиками руху ХАМАС.

Влада Ізраїлю приступила до роботи з будівництва підземного загородження навколо межі з сектором Газа, щоб припинити будівництво тунелів бойовиками руху ХАМАС.

Про це повідомило агентство "Associated Press" з посиланням на представника міністерства оборони.

В оборонному відомстві заявили, що глибина бетонного бар'єра складе кілька десятків метрів. Він буде побудований вздовж усього кордону з сектором Газа.

За відомостями агентства, пробна частина бар'єру на невеликій ділянці кордону зводиться вже зараз.

Бойовики руху ХАМАС використовують тунелі, щоб проникнути в Ізраїль з території сектора Газа.

У липні - серпні 2014 року Армією оборони Ізраїлю в секторі Газа була проведена операція "Незламна скеля", метою якої було руйнування тунелів. За даними ізраїльської армії, майже за два місяці тоді вдалося виявити і засипати 32 тунелю, 14 з яких вели на ізраїльську територію.

Нагадаємо, Нещодавно ізраїльська авіація завдала ударів по об'єктах у секторі Газа. Це стало наслідком обстрілів з сектору Газа по півдню Ізраїля. Інформації про жертв внаслідок бомбардування немає, проте низка будівель зруйновані вщент. Тим часом, на західному березі річки Йордан ізраїльська армія блокує місто Хеврон.

У 1994 році для забезпечення безпеки цивільного населення від проникнення терористів Ізраїль почав зводити паркан безпеки по периметру сектора Газа. У вересні 2000 року паркан був у багатьох місцях знищений палестинцями. У період з грудня 2000 року до червня 2001 року паркан був відновлений ізраїльтянами. Уздовж десятикілометровій кордону сектора Газа з Єгиптом ізраїльтяни спорудили дві паралельні стіни. Пізніше була створена стіна з гофрованого заліза і бетону, доповнена зверху колючим дротом. У 2004-2005 роках ізраїльтяни спорудили на цьому кордоні ще одну бетонну стіну. Висота стіни складає 9 метрів, і вона оснащена сучасними засобами стеження.

Ізраїль заблокував Сектор Гази та Західний берег річки Йордан

Ізраїль заблокував Сектор Гази та Західний берег річки Йордан

Повʼязані теми:

Наступна публікація