Ізраїль вперше зізнався в авіаударах по території Сирії

Ізраїль вперше зізнався в авіаударах по території Сирії

Фото: Reuters

Військові цієї країни провели десятки ударів по сусідній державі.

Ізраїльські військові завдавали авіаударів по охопленій війною Сирії.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Нетаньяху розповів, що удари завдавалися по автоколоннам, які перевозили зброю для ліванської терористичної організації "Хезболла", яка підтримує президента Сирії Башара Асада і однією зі своїх цілей ставить знищення Ізраїлю.

"Ми діємо, коли повинні діяти. Ми діємо і тут, по інший бік кордону. Ми провели десятки ударів з метою запобігти отримання "Хезболлою" зброї, яка могла б змінити баланс сил", - заявив Нетаньяху під час перебування на військовій базі на Голанських висотах.

Повідомлення про ізраїльські авіаудари по Сирії в ЗМІ з'являлися з 2013 року. Проте влада країни вперше визнала цей факт.

Нагадаємо, раніше командувач угрупованням збройних сил РФ в Сирії генерал Олександр Дворніков визнав роботу російського спецназу в Сирії. Генерал повідомив, що військові виконують розвідку об'єктів для ударів авіації, займаються наведенням літаків на цілі у віддалених районах, а також "вирішують інші спеціальні завдання".

"Але треба мати на увазі, що в Сирії виконують різні завдання і аналогічні підрозділи збройних сил США, інших держав коаліції", - наголосив Дворніков.



Повʼязані теми:

Наступна публікація