Камерон анонсував форум щодо повернення виведених з України активів

Камерон анонсував форум щодо повернення виведених з України активів

Фото: Reuters

Допомогти планують також Нігерії, Тунісу та Шрі-Ланці. 

Для допомоги Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу може бути проведений перший міжнародний форум щодо повернення виведених із країн активів.

Про це  четвер, 12 травня, заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який спровокував міжнародний скандал через увімкнений мікрофон.

Камерон пояснив, що глобальний форум запланований на наступний рік за підтримки ООН та Світового банку в США, передає DW.

Про спеціальний форум, зосереджений на допомозі Україні та іншим країнам, Кемерон повідомив після закінчення міжнародного антикорупційного саміту в Лондоні.

"Форум сприятиме зміцненню співпраці між країнами, із яких були викрадені активи, та країнами,  де ці активи були сховані", - пояснив політик та зауважив, що форум також допоможе у підтримці правопорядку та роботі з повернення незаконно отриманих коштів.

До слова, угода щодо повернення активів була однією з ініціатив щодо боротьби з корупцією, оголошених на саміті в Лондоні. Водночас Росія, Китай, Бразилія, Індонезія та ще низка  країн під більшістю угод не підписалися. 

Нагадаємо, що раніше депутати Верховної Ради України ухвалили законопроект щодо створення національного Агентства з розшуку та управлінння активами, одержаними злочинним шляхом. За відповідне рішення проголосувало 260 народних обранців. Повідомляється, що Агентство зберігатиме арештовані активи і управлятиме ними через відібраних на конкурсній основі представників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація