Капітан смертельного "ростовського" Boeing скаржився на втому – ЗМІ

Капітан смертельного "ростовського" Boeing скаржився на втому – ЗМІ

Літак зазнав аварії у Росії / Фото: Reuters

Пілот подав заяву на звільнення. 

Командир пасажирського Boeing 737-800, який зазнав аварії у Ростові-на-Дону, до польоту скаржився на втому.

Про це повідомила Російська служба ВВС із посиланням на колег пілота.

За словами інших пілотів, які забажали залишитися анонімними, командир літака авіакомпанії-перевізника FlyDubai кіпріот Аристос Сократус скаржився на перевтому та допрацьовував останні дні перед звільненням.

Три співробітники FlyDubai, пояснили,  що командир повітряного судна до катастрофи подав заяву про звільнення і допрацьовував покладені три місяці.

Одною з причин такого рішення Сократус називав, зокрема, перевтому та бажання змінити спосіб життя.

"Аварія сталася дуже близько до місця призначення. Я не хочу спекулювати на предмет її причин, але мені здається, що супутнім фактором була втома. Я не здивований тим, що трапилося. Екіпажі занадто багато працюють і страждають від перевтоми. Це істотний ризик. Після нічних змін вони переходять на денні, достатньо не відпочивши", - пояснив один з пілотів.

"За моєю оцінкою, 50% всіх співробітників авіакомпанії страждають від хронічної втоми. Я спробував поговорити про це з одним з керівників, і мені було сказано, що проблеми перевтоми під FlyDubai не існує", - додав інсайдер видання.

У компанії-перевізнику відмовились коментувати таку інформацію, пояснивши небажанням "спекулювати щодо причин трагічного інциденту" до завершення слідства. 

Нагадаємо, що в ніч на суботу у російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boeing 737-800, на борту якого було 62 людини - 55 пасажирів, у тому числі чотири дитини, а також сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів смертельного Воеіпд було вісім українців (в тому числі 5-річна дитина).

За попередніми версіями ймовірною причиною катастрофи називали і погані метеоумови. При цьому, в російському Мінтрансі, крім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

Тим часом, в Ростов вже прибуло близько 600 осіб – родичів загиблих в авіакатастрофі.

Джерела в оперативному штабі з ліквідації наслідків аварії заявляють, що родичам загиблих буде виплачено компенсацію. Зараз вирішується питання про її розмір.

Слід зауважити, що родичі восьми загиблих в авіакатастрофі в Ростові українців зв'язалися з консульством нашої країни в цьому місті. Всі вони живуть на Донбасі є уродженцями Луганщини і Донеччини.

В літаку були в основному молоді люди у віці до 35 років. Найстаршій загиблої українці було 68.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація