Кастро не дозволив Обамі поплескати його по плечу

Кастро не дозволив Обамі поплескати його по плечу

Фото: Reuters

Візит Обами на Кубу завершився 22 березня.

Кубинський лідер Рауль Кастро не дозволив президенту США Бараку Обамі поплескати себе по плечу.

Відеозапис інциденту на спільній прес-конференції глав держав опубліковано на YouTube.

Коли після рукостискання Обама спробував поплескати Кастро, той швидко стиснув його руку і помахав нею в повітрі. Американський лідер відповів на це зніяковілою посмішкою.

Нагадаємо, що в понеділок, 21 березня, Обама провів переговори з главою Куби Раулем Кастро. Зустріч пройшла в Палаці революції в Гавані, де проводить свої засідання кубинський парламент. До цього американський лідер поклав вінок до підніжжя пам'ятника національному героєві Куби Хосе Марті. Американський лідер відвідав музей Марті і залишив запис у Книзі почесних гостей. Він також сфотографувався на тлі гігантського барельєфа революціонера Ернесто Че Гевари, виконаного кубинським скульптором Енріке Авіла на основі широко відомої фотографії Че авторства Альберто Корди.

Візит Обами завершився 22 березня. В аеропорту Гавани його проводжали Рауль Кастро і глава МЗС Куби Бруно Родрігес.

Це перший візит глави США в карибську державу за 88 років. Чимало журналістів відзначають, що поїздка Обами знаменує собою поворот у американо-кубинських відносинах.

Значення цієї поїздки важко переоцінити, так як ще півтора роки тому сама ідея про те, що нога президента США може ступити на кубинську землю, здавалася абсолютно нездійсненною.

Нагадаємо, що в липні минулого року Вашингтон і Гавана домовилися про відновлення дипломатичних відносин, які були заморожені в 1961 році. Раніше США пом'якшили санкції щодо Куби, зокрема, скасувавши деякі обмеження на поїздки американців на острів і розширивши доступ кубинців до фінансових інститутів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація