Катастрофа поїздів в Італії: начальник залізничної станції визнав свою помилку

Катастрофа поїздів в Італії: начальник залізничної станції визнав свою помилку

Фото: Reuters

Місцеві прокурори також вивчають систему безпеки на шляху.

Начальник залізничної станції на півдні Італії, де сталося зіткнення двох поїздів, зізнався, що направив потяг на одноколійний шлях за кілька хвилин до його зіткнення з іншим потягом.

Про це пише ВВС.Russian.

В результаті лобового зіткнення двох поїздів, що сталося у вівторок між містами Андрія і Корато, загинули 23 людини і 52 отримали поранення.

"Я дозволив потягу пройти, я дав цей сигнал", - повідомив журналістам начальник станції міста Андрія Віто Піккаррета. Однак Піккаррета, який пропрацював на залізниці 24 роки, наполягає на тому, що винен не тільки він.

"Я не єдиний, хто винен у трагедії. Всі звинувачують мене. Але я також і жертва", - цитує начальника станції газета La Stampa. Пиккаррета і начальник станції міста Корато відсторонені від роботи на час розслідування. Кримінальну справу порушено за статтею про ненавмисне вбивство.

Місцеві прокурори також вивчають систему безпеки на залізниці і питання про те, чому там не була побудована двоколійна залізниця. "Розслідується не тільки версія людська помилка, ми повинні розглянути усі можливі причини", - заявив прокурор Франческо Джаннелла.

Як уже повідомлялося, інцидент стався в провінції Барі в області Апулія на ділянці між містами Андрія і Корато. На місці аварії працювали три команди пожежної допомоги, 118 карет "швидкої допомоги" і поліція з найближчих міст. Крім карет швидкої допомоги на місце прибув катафалк, який відразу забирав померлих.

Зросла кількість жертв залізничної катастрофи в Італії

Зросла кількість жертв залізничної катастрофи в Італії

Повʼязані теми:

Наступна публікація