Катастрофічний ураган на Фіджі пощадив місцеві VIP-курорти

Катастрофічний ураган на Фіджі пощадив місцеві VIP-курорти

Ураган пройшов зовсім поряд із популярними курортами / Фото: Reuters

Острівна держава продовжує запрошувати до себе туристів.

Найлютіший циклон за всю історію архіпелагу Фіджі забрав майже три десятки життів, і ця кількість ще не є остаточною. Інфраструктура острівної держави зруйнована вщент, а тисячі людей опинилися без даху над головою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Людям негайно потрібна вода та їжа, на знеструмлених островах потрібно відновлювати електропостачання. Найсерйозніше постраждали мешканці селищ в низинних районах - циклон приніс їм числені паводки і зсуви. Уряд на місяць запровадив режим стихійного лиха.

"Лінії електропередач пошкоджені по всій країні, електричні дроти, уламки дахів та скла зараз становлять серйозну загрозу для громадської безпеки. Ми докладаємо усіх можливих зусиль, аби вулиці знову стали безпечними. Та на це піде час", - пояснив прем'єр-міністр країни Хосая Воренге Мбаінімарама.

Перша допомога надходить від Австралії і Нової Зеландії – рятувальні бригади, медикаменти, провіант. На те, аби повернутися до нормального життя, мешканцям Фіджі знадобиться не менше року.

Хоча найлютіший циклон в історії Фіджі пронісся зовсім поруч із туристичним регіоном, багатозіркові готелі майже не постраждали. Серед іноземців жертв чи поранених немає.

Міністр туризму – найприбутковішої для місцевого бюджету галузі – запевнив, що незважаючи на тимчасові ускладнення, гостям на островах раді.

Як уже повідомлялося, на Фіджі зросла кількість загиблих від урагану. Якщо раніше мова йшла про 17 людей, то зараз цифра жертв - 29.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Зростає кількість жертв найлютішого циклону за всю історію архіпелагу Фіджі

Зростає кількість жертв найлютішого циклону за всю історію архіпелагу Фіджі

Повʼязані теми:

Наступна публікація